Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bazsalikomos paradicsom leves recept

Bazsalikomos paradicsom leves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Bazsalikomos paradicsom leves hozzávalói:
3 db érett paradicsom
15 dkg kagylótészta ( de más is jó )
2 ek olívaolaj ( v. étolaj )
3 ek sűrített paradicsom
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis, piros húsú paprika
1 liter zöldségalaplé
1/2 dkg friss bazsalikomlevél v. 2 teáskanál szárított bazsalikom

bors
kevés cukor


A Bazsalikomos paradicsom leves elkészítési módja:
A vöröshagymát és paprikát finomra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk ( előtte forró vízbe kell tenni, könnyen lejön ) Olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát és fokhagymát, majd a hámozott, áttört paradicsomot beletesszük és pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, és cukrot sót adunk hozzá, borsozzuk. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikomot, kissé lehűtve simára turmixoljuk. Sós vízben levestésztát főzünk mellé. Friss bazsalikom levéllel tálalhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bazsalikomos paradicsom leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook