Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Bazsalikomos lencsesaláta recept

Bazsalikomos lencsesaláta recept

A Bazsalikomos lencsesaláta hozzávalói:
200g lencse
fél vöröshagyma
1 uborka
1 paradicsom
4-5 levél friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, bors


A Bazsalikomos lencsesaláta elkészítési módja:
A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és balzsamecetet is belekeverem. A tetejét megszórom a tépett bazsalikommal.

A bazsalikomot nem szabad fémkéssel vágni, kézzel kell tépni, vagy kerámia késsel vágni.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A bazsalikomos lencsesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook