Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Barackos gombóc recept

Barackos gombóc recept

A Barackos gombóc hozzávalói:
1 kg főtt burgonya,
3 evőkanál hideg zsír,
25 dkg liszt,
1 db tojás,
1 teáskanál só.

A töltelékhez

50 dkg sárgabarack,
mokkacukor.


A Barackos gombóc elkészítési módja:
A még meleg burgonyát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, tojást és sót, összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk és 5x5 cm-es kockákat vágunk belőle. A barackok belsejébe 1 szem mokkacukrot teszünk, majd a tésztába csomagoljuk, és gombóccá sodorjuk. Forró, sóval ízesített vízben megfőzzük, majd forró olajon megpirított zsemlemorzsába hempergetjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A barackos gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook