Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Balatoni mustos pecsenye recept

Balatoni mustos pecsenye recept

A Balatoni mustos pecsenye hozzávalói:
80 dkg sertéscomb,
4 dl must,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
l kisebb hagyma,
3 szem feketebors,
8 dkg sertészsír,
3 borókabogyó,
2,5 dkg liszt,
só.


A Balatoni mustos pecsenye elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a zöldpaprikát kicsumázom és a paradicsommal együtt nagyobb kockákra vágom, a gyökérféléket pedig tisztítás után lereszelem. Egy lábasban a zsíron körben megpirítom a húst, majd mellédobom a hagymát, a paprikát és a reszelt gyökérféléket és néhány percig együtt pirítom. Most jönnek a paradicsomkockák és újabb néhány perces pirítás. Felöntöm a musttal, sózom és fedő alatt puhára párolom. A húst felszeletelem és egy előmelegített tálra rendezem. A mártást leszűröm, liszttel megszórom, összeforralom és a pecsenyére öntöm.


Kategória: Húsételek receptjei


A balatoni mustos pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook