Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babos pacal recept

Babos pacal recept

Elkészítési idő 180 perc

A Babos pacal hozzávalói:
1 kg konyhakész, előfőzött pacal
250g szárazbab
zsírszalonna
2-3 fej vöröshagyma
5 cikk fokhagyma

bors
paprika
babérlevél
köménymag
kis doboz sűrített paradicsom


A Babos pacal elkészítési módja:
A babot ugye már tegnap este beáztattuk tiszta, többször cserélt vízbe. A szalonnát kipirítjuk, majd a felkockázott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Levesszük a tűzről, majd teszünk bele paprikát, sót, borsot, s felöntjük némi vízzel, elkeverjük. Az előfőzött pacalt beletesszük, dobunk rá babérlevelet, őrölt köményt, s hagyjuk had főjön. Addigra áthívjuk a szomszédasszonyt, hogy a legújabb fitnessz dvd-re egy 50 percest lenyomjunk közösen. Egy óra múlva a babot is beletesszük, s a vizéből annyit teszünk az ételbe, hogy azt ellepje. Tovább főzzük, s nekifutamodunk a környék utcáit róni 2 órán keresztül. Ne menjünk messzire, mert célszerű hazaugrani megkevergetni. Mikor már majdnem kész, otthonmaradunk s fekvenyomunk néhányat a tegnapi rendbetett stelázsival a spájzból, vigyázva, hogy a baracklekvár le ne essen róla, majd utána belekeverjük a sűrített paradicsomot az ételbe, s ekkor nem fedjük le, hanem elfőzzük róla a vizet. Ezalatt nejlonba tekerjük magunkat és helybenfutunk a gőzben.

Ha becsületesen végigcsináltuk a fent leírtakat, akkor ehetünk az ételből a gyerek tányérjának 1/10 résznyi mennyiségét kenyér nélkül, s szárazra törölve, forró vízzel leöblítve.
Ellenkező esetben a tegnapi maradék!


Kategória: Egytálételek receptjei


A babos pacal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook