Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Babapiskóta torta recept

Babapiskóta torta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Babapiskóta torta hozzávalói:
1 csomag babapiskóta
1/2 rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál darált dió
mazsola (ízlés szerint)
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
csokiöntet


A Babapiskóta torta elkészítési módja:
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót, és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet - majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A babapiskóta torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook