Aranygaluska u2 recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Aranygaluska u2 hozzávalói:
4-5 dl tej
2,5 dkg friss vagy fél cs.szárított élesztő
10 dkg light margarin
1 tojás sárgája
pici só
édesítő ízlés szerint (kb.10 db)
50 dkg tönköly,rozs és grahamliszt vegyesen
15 dkg dió + por vagy folyékony édesítő


Az Aranygaluska u2 elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a 10 szem édesítőt majd az élesztőt, a tojás sárgáját, valamint az olvasztott margarin felét. Összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Jól összedolgozzuk és pihenni hagyjuk. Ha megkelt tk. lisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és pici margarinnal kikent tepsibe vagy tortaformába rakjuk. Egy sor tésztát olvasztott margarinnal meglocsolunk, megszórjuk az édesített darált dió egyik felével. Újabb sor tészta, majd rá a margarin és az édesített darált dió másik fele. Sütőben kb 30 percig sütjük. (tűpróba)

Ha van gyorskelesztő tál, akkor még gyorsabban elkészíthető, elég összekeverni az alapanyagokat, nem kell annyit dagasztani. Ha folyékony édesítőt használsz, a tésztát szórd meg először dióval és utána locsold meg folyékony édesítővel, de vigyázz, mert ha túl sok az édesítő, keserű mellékíze lehet.
Kipróbált recept, jó étvágyat hozzá!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az aranygaluska u2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook