Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Anyu-féle tárkonyos krumplileves recept

Anyu-féle tárkonyos krumplileves recept

Az Anyu-féle tárkonyos krumplileves hozzávalói:
krumpli
bacon(darabolt a legjobb)
virsli
babérlevél
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
olaj
tárkony

bors
petrezselyem
leveskocka
ecet (vagy tárkonyos ecet)


Az Anyu-féle tárkonyos krumplileves elkészítési módja:
A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni. Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk). Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt. Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát. A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk.

Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az anyu-féle tárkonyos krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook