Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Ananászos csirkeegytál recept

Ananászos csirkeegytál recept

Az Ananászos csirkeegytál hozzávalói:
- 1 csirke (kb. 1 kg-os)
- 1 doboz körszeletes ananászbefőtt
- 2 dl rizs
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 dl száraz fehérbor
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 evőkanál vegeta
- ízlés szerint só


Az Ananászos csirkeegytál elkészítési módja:
A csirkét feldarabolom, mindkét oldalán megsózom, és néhány percig állni hagyom. Közben a rizst szűrőkanálba teszem, és váltott vízben néhányszor átmosom, majd lecsöpögtetem. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenek és szétterítem benne a rizst. Rászórom a vegetát, majd ráöntöm az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetem a besózott csirkedarabokat. Rászórom a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel pedig beborítom. A vajat rátördelem és rálocsolom a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedem alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütöm. A sütés végén leveszem az alufóliát, és pirosra pirítom a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórom a maradék kókuszreszeléket.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az ananászos csirkeegytál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook