Almatorta 2 recept

Az Almatorta 2 hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi fahéj, csipetnyi reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
10 darab közepes nagyságú alma ( a tízből hét egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelve, három pedig szeletekre vágva), 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 dkg mandulaforgács.


Az Almatorta 2 elkészítési módja:
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy oldalt 4-5 centi magas pereme legyen. A hét reszelt almát egy fazékba rakjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a fahéjat és a mazsolát, és kevergetve addig főzzük, amíg a leve nagy része elpárolog. Végül beleszórjuk a pudingport, jól összekeverjük, aztán levesszük a tűzről. (Egy egyáltalán nem folyékony, de puha, kenhető masszát kell kapnunk.) Az almatölteléket a tortaformába nyomkodott tészta közepébe borítjuk, egyenesre igazítjuk a tetejét, aztán kirakjuk a három alma vékony szeleteivel. Előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután megszórjuk mandulaforgáccsal, és visszatesszük még 5 percre a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. A kész tortát csak azután szeleteljük fel, hogy teljesen kihűlt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook