Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almaszirupos sült palacsinta recept

Almaszirupos sült palacsinta recept

Az Almaszirupos sült palacsinta hozzávalói:
2 tojás

fél bögre liszt

fél bögre tej

egy csipet fahéj

egy csipet szerecsendió

2 és fél evőkanál vaj

egy fél citrom leve

2 evőkanál porcukor

a szósz:

3-4 szem meghámozott, apró kockákra darabolt alma

1/4 bögre cukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

egy kávéskanál fahéj


Az Almaszirupos sült palacsinta elkészítési módja:
Na ez így elsőre nem hagzik nagy kunsztnak, mert ugyebár a palacsintát jellemzően sütni szokták...igen ám, de ezt sütőben! Hívják finn, vagy dán palacsintának is, a tésztája pedig sokkal inkább emlékeztet az amerikai pancake-re, mint a magyar palacsintára, vagy a francia crepe-re. Ez is egyszerű, bármivel tölthető, de van egy kis különlegesség mellékíze:) Most egy almaszószos verziót készítettem, íme a recept: Először az almaszirupt készítem el: A feldarabolt gyümölcsöt és a szósz többi hozzávalóját takarék lángon főzöm nyúlós-bugyborékosra. Ez nem nagy ügy. De a palacsinta sem: robotgéppel összekeverem a lisztet a tojásokkal, a tejjel, a fahéjjal és a szerecsendióval azután fél órára letakarva hűtőbe teszem a masszát. Végül fogok egy lecsatolható oldalú tortaformát, alaposan kivajazom, azután beleöntöm a tésztát, és 220 fokon sütöm 15-20 percig, míg fel nem puffad, és aranybarna nem lesz. Azután kiveszem, ráöntöm az almaszirupot, meghintem a tetjét porcukorral, és visszatolom 2-3 percre. Majd kiveszem, leszedem gyorsan a szélét, hogy ne ragadjon rá, és ha kissé kihűlt, megcsorgatom a citromlével.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almaszirupos sült palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook