Ágica szelet recept

Az Ágica szelet hozzávalói:
Hozzávalók

1/2 kg háztartási keksz
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
1/2 dl rum
10 dkg mazsola
10 dkg meggybefőtt és kevés leve
1 tábla ét tortabevonó csoki


Az Ágica szelet elkészítési módja:
Elkészítés A keksz felét ledaráljuk, a másik felét apróra tördeljük és meglocsoljuk kevés rummal. A meggyet és az előzőleg megmosott, leforrázott mazsolát összevágjuk, apróra összekeverjük és ezekre is locsolunk egy kevés rumot. A Ramat, habosra keverjük a porcukorral, kakaóporral és a maradék rummal. Hozzátesszük a darált kekszet, a rumos mazsolát és a meggyet, majd a darabos kekszet és annyi meggybefőtt levet adjunk hozzá, hogy egynemű masszát kapjunk. Az egészet belesimítjuk egy frissen tartó fóliával bélelt tepsibe és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és bevonjuk a csokival, majd ismét lehűtjük, aztán felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ágica szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook