A puliszka és alakváltozásai (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A puliszka és alakváltozásai
Kedves Szabolcs!
Köszönöm a látogatást, tudom, hogy Erdélyben ma is kedvelt a puliszka. Különböző formában készítik, fogyasztják.
Remélem sok kérdést kapsz. Légyszíves terjeszd.
Szerintem többeket érdekelne, ha írnál ide a hoxára erdélyi recepteket.
Ne a "Szörnyetti-ket", "chips-eket" rágja a nép, van nekünk hagyományos, egészséges nassolni valónk.
apokrif
Kedves Zseby!
Köszönöm a látogatást, és a biztató szavakat.
"A tudás akkor válik fénnyé, ha tovább adjuk!"
"A természet tönkreteszi azt, aki elhanyagolja magát. az öngyilkosság elegáns és kényelmes formája a táplálékbőség, a gazdasági biztonság, a felelősség hiánya.
Senki sem ismerte még fel a túlzottkényelem veszélyeit, senki sem látja a táplálék böségének veszélyeit, ami fiatalt és öreget egyaránt érint."
/Dr. Alexis Carrel, Nobel-díjas professzor, 1942/
Ajánlom szíves figyelmedbe, ... és őrizd meg a "Zsebi babát" tisztán.
apokrif
Jelentésük több évtizeden át feledésbe merült, ám napjaink reformkonyhája újra életre keltette a kukorica-alapból készült finomságokat.
Mivel nem tartalmaz sikért (glutént), a lisztérzékeny személyek táplálkozásában is fontos szerepet tölt be. Jelentősége ismert még a csecsemőélelmezésben is – a sikértartalmú gabonák helyett felhasználva, segíthet megelőzni a lisztérzékenység kialakulását.
Ugrás a teljes írásra: A puliszka és alakváltozásai