Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lekváros derelye (minden fajta lekvárral) recept

Lekváros derelye (minden fajta lekvárral) recept

A Lekváros derelye (minden fajta lekvárral) hozzávalói:
50 dkg liszt
2 tojás
6 dkg zsír
30 dkg lekvár tetszés szerinti (én a szilvát kedvelem) 10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor ( a szilvához fahéj)


A Lekváros derelye (minden fajta lekvárral) elkészítési módja:
A lisztből és a tojásból nagyon vékonyra nyújtott tésztát készítünk, félbehajtjuk. Az egyik felére a lekvárból mogyorónyi halmokat rakunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Gyorsan kell dolgozni, hogy a tészta ne száradjon ki. A levár közötti részeket tojásfehérjével megkenjük, amit az egyik tojásból félretettünk. Ezek után a tészta másik felét ráhajtjuk és a lekvárhalmok közötti részt jól lenyomkodjuk. Derelye metélővel egyenlő nagyságú négyszögeket metélünk. Sós vízben valamivel tovább főzzük, mint a szokásos tésztát. A morzsát a zsírban aranysárgára pirítjuk, és a kifőzött tésztát beletéve összevegyítjük. Tálaláskor porcukrot szórunk rá vagy teszünk mellé.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lekváros derelye (minden fajta lekvárral) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook