Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Karfiolos tonhal Update2

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Karfiolos tonhal Update2
Kategória:UPDATE diétás ételek
Hozzávalók:½ kg tonhal
½ kg karfiol
2 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
citromlé
5 dkg parmezán sajt
10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
tengeri só
fekete bors
szerecsendió
Elkészítés:Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban.
Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat.
Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.
Tanácsok:Javasolt ital: félszáraz pezsgő.
Felvitte:Manon, 2006-06-29, 12:28