Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott káposzta juhsajttal recept

Rakott káposzta juhsajttal recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 740 kcal

A Rakott káposzta juhsajttal hozzávalói:
4 személyre
2 piros színű paprika
50 dkg fehér káposzta
1 csokor oregánó
20 dkg feta sajt
200 g tejfől
0,25 l zöldség leves
3 ek olaj
75 dkg apróhús(pl.sertéslapocka)
200 g joghurt
2 ág menta
só,bors,a kikenéshez margarin


A Rakott káposzta juhsajttal elkészítési módja:
A paprikát falatnyi db.-okra vágjuk.A káposztát csíkokra metéljük.Az oregánóból keveset félreteszünk,a többit finomra aprítjuk.A szétmorzsolt juhsajt felét jól összekeverjük a tejföllel,az oregánóval meg a levessel.Sózzuk borsozzuk. A felhevített olajon a húst 3-4 perc alatt megpirítjuk,majd kivesszük.A paprikát meg a káposztát a serpenyőben kb. 5 percig sütjük,és sóval borssal ízesítjük. A húst a zöldségeket meg a mártást váltakozva margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük.Megszórjuk a maradék juhsajttal és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben a mentát vékony csíkokra vágjuk,majd a joghurtba forgatjuk,és sózzuk,borsozzuk. A rakottast oregánóval díszítjük és a joghurttal kínáljuk. Pita illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott káposzta juhsajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook