FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Hagyományos babfőzelék

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Hagyományos babfőzelék
Kategória:Főzelékek
Hozzávalók:30-40 dkg száraz fehérbab
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
olaj
2-3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2-3 babérlevél
só,
pirospaprika
valamilyen füstölt hús, csont,
Elkészítés:A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.
Tanácsok:Esetleg kuktában készítve lerövidül a főzési idő.
Felvitte:Rozália, 2008-02-12, 05:37