Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással recept

Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással recept

A Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással hozzávalói:
50 dkg darált hús (vegyesen sertés-marha),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 tojás,
zsemlemorzsa igény szerint
0,5 dl tej,
0,5 dl tejszín a húsgolyóhoz,
0,5 dl tejszín a barna mártáshoz,
5 dkg vaj a sütéshez,
kevés só,
fehér bors,
2 ek. szója szósz,
20 dkg vörös áfonya,
4 ek. cukor.


A Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással elkészítési módja:
A darált húshoz keverjük a tojást, az apróra vágott hagymát, sót, fehér borsot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Hozzáadunk kevés tejet, tejszínt. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, s vajban kisütjük. Miután kiszedtük a golyókat, a serpenyőben maradt sült vajból barna mártást készítünk kevés tejszínnel és szója szósszal felengedve azt. A vörös áfonyát cukorral felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. A húsgolyókat és az önteteket egy tányéron tálaljuk, fogyaszthatunk hozzá főtt burgonyát, vagy kenyeret.


Kategória: Húsételek receptjei


A svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook