Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sörös zöldséggulyás recept

Sörös zöldséggulyás recept

A Sörös zöldséggulyás hozzávalói:
75 dkg burgonya
25 dkg gomba
25 dkg vegyes leveszöldség
fél üveg világos sör
2 nagy fej vöröshagyma
2 húsos zöldpaprika
2 nagy
kemény paradicsom
10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
1 evőkanál piros fűszerpaprika
1 evőkanál vegeta
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
késhegynyi őrölt gyömbér
ízlés szerint só.


A Sörös zöldséggulyás elkészítési módja:
A császárhúst nagyon vékony csíkokra vágjuk, és beletesszük egy fazékba. Közepes tűzön, folytonosan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. Ezután rátesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Ugyancsak folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk és gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet (hogy a paprika meg ne égjen), ismét összekeverjük, és beletesszük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel letakarva puhára pároljuk. Tíz perc múlva belerakjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, valamint a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórjuk a gyömbért és az ételízesítőt, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Ráöntjük a sört és még másfél liternyi vizet. Lassú tűzön puhára főzzük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, meg is sózzuk. Ezután tesszük bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a tűzről lehúzzuk, és tíz percig hagyjuk állni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sörös zöldséggulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook