Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon recept

Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon hozzávalói:
2 szelet (egyenként kb.18 dkg-os) tőkehal,
25 dkg paradicsom,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál vaj,
só,
őrölt bors,
1 kis csokor bazsalikom,
1-2 gerezd fokhagyma,
citromlé,
citromhéj,
szerecsendió


A Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon elkészítési módja:
A paradicsomok héját lehúzzuk (ha kevés az időnk, használhatunk konzerv hámozott paradicsomot is), és felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a paradicsomkarikákat és meghintjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és a finomra vágott bazsalikommal. A megmosott halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sóval, őrölt borssal, citromhéjjal, reszelt szerecsendióval fűszerezve a paradicsomágy tetejére tesszük. A halszeletek tetejére rátesszük a vaj darabkákat és előmelegített sütőben megsütjük.

1 adag kb. 270 kalória


Kategória: Halas ételek receptjei


A tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook