Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kímélő kocsonya csülökkel recept

Kímélő kocsonya csülökkel recept

A Kímélő kocsonya csülökkel hozzávalói:
2000 g kocsonyahús (csülök, köröm, farok, fej, bőrke, fül),
500 g felső pulykacomb,
100 g vöröshagyma,
30 g fokhagyma,
1000 g petrezselyemgyökér,
paprika,
1 db cseresznyepaprika,
2 g egész bors,
20 g (tengeri)só


A Kímélő kocsonya csülökkel elkészítési módja:
A kocsonyahúst megtisztítjuk, gondosan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd annyi hideg vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a petrezselyemgyökeret, és enyhén megsózzuk. Az egész borsot és a cseresznyepaprikát teatojásba vagy tüllzacskóba helyezve tesszük a készítményhez. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontokról könnyen le nem válik. A tűzről levéve, a levet kihűtjük, tetejéről a zsírt eltávolítjuk. A csontokról leszedett húst és a zöldségeket a tányérok aljára helyezzük, és a még langyos levet a tányérokban egyenletesen elosztva rászűrjük a húsra. Kihűtjük, majd hűtőszekrénybe téve, megdermesztjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A kímélő kocsonya csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook