Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás palacsinta borsodóval recept

Almás palacsinta borsodóval recept

Az Almás palacsinta borsodóval hozzávalói:
8 db sima, édes palacsinta, 2 nagy alma, 8 dkg dióbél, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl diólikőr, 1 dkg vaj, 4 dl borsodó
A borsodóhoz:
2, 5 deci fehérbor, 2 tojás,10 dkg porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, kis reszelt citromhéj


Az Almás palacsinta borsodóval elkészítési módja:
A borsodó elkészítése: A bort összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, van. cukorral, citrom héjjal és lassan felfőzzük. Amikor felemelkedik, lehúzzuk a tűzről és kicsit kevergetjük, amíg kihűl. A palacsinta: Az almát durvára reszeljük, hozzákeverjük a darált dióbelet, a likőrt, a porcukrot. Ezzel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk, egy tűzálló tálba tesszük őket, a vajat rámorzsoljuk, átforrósitjuk a sütőben, majd borsodóval leöntve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás palacsinta borsodóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook