Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta recept

A Feketeerdő torta hozzávalói:
1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is)
1/2 l tejszín
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor
csokireszelék
fahéj


A Feketeerdő torta elkészítési módja:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.

A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk. Nagyon finom :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdő torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook