Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kínai egytálétel recept

Kínai egytálétel recept

A Kínai egytálétel hozzávalói:
2 db közepes sárgarépa
3 db gomba (én csiperkét szoktam beletenni, de akármilyet lehet, akár vegyesen és többet is)
20 dkg natur tofu
1 konzerv bambuszrügy
1 zacskó szójababcsíra
1 nagy fej vöröshagyma1 csomag üvegtészta (vagy akár spagetti, makaróni tészta)
szójaszósz
olaj
30 dkg csirke- vagy pulykamell
fokhagyma


A Kínai egytálétel elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, a kockákra vágott húst rátesszük, és egy kicsit pirulni hagyjuk. Ha már majdnem átsült, beletesszük az apróra vágott gombát, sárgarépát, bambuszt és a tofut. Kicsit hagyjuk sülni. Majd ízlés szerint megöntözzük szójaszósszal (én kb. 1 dl-t öntök rá), és egy kis vizet adunk hozzá. Lefedve pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a szójababcsírát és belereszeljük a fokhagymát, és még kb. 5 percig pároljuk. A tésztát kifőzzük, lecsöpögetjük, wokban egy kis olajon és szójaszószon átforgatjuk. Végül összekeverjük a kettőt, és így tálaljuk

Eddig akármikor csináltam, mindig ízlett mindenkinek! A hozzávalókat a kínai vagy távol-keleti boltokban mind meg lehet kapni.
Szoktam néha hozzárakni fehérrépát, kalifornia paprikát, chilit, esetleg vöröshagyma helyet újhagymát is, így nyugodtan lehet kísérletezni. Sózni nem szabad, mert a szójaszósz nagyon sós magában is! Ha marad másnapra, akkor még jobb lesz, mert összeérnek az ízek. Általában wokban csinálom, mert elég nagy a mennyiség, ezt ne felejtsétek el!!!


Kategória: Egytálételek receptjei


A kínai egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook