Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Kínai egytálétel

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Kínai egytálétel
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:2 db közepes sárgarépa
3 db gomba (én csiperkét szoktam beletenni, de akármilyet lehet, akár vegyesen és többet is)
20 dkg natur tofu
1 konzerv bambuszrügy
1 zacskó szójababcsíra
1 nagy fej vöröshagyma1 csomag üvegtészta (vagy akár spagetti, makaróni tészta)
szójaszósz
olaj
30 dkg csirke- vagy pulykamell
fokhagyma
Elkészítés:A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, a kockákra vágott húst rátesszük, és egy kicsit pirulni hagyjuk. Ha már majdnem átsült, beletesszük az apróra vágott gombát, sárgarépát, bambuszt és a tofut. Kicsit hagyjuk sülni. Majd ízlés szerint megöntözzük szójaszósszal (én kb. 1 dl-t öntök rá), és egy kis vizet adunk hozzá. Lefedve pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a szójababcsírát és belereszeljük a fokhagymát, és még kb. 5 percig pároljuk.

A tésztát kifőzzük, lecsöpögetjük, wokban egy kis olajon és szójaszószon átforgatjuk. Végül összekeverjük a kettőt, és így tálaljuk
Tanácsok:Eddig akármikor csináltam, mindig ízlett mindenkinek! A hozzávalókat a kínai vagy távol-keleti boltokban mind meg lehet kapni.
Szoktam néha hozzárakni fehérrépát, kalifornia paprikát, chilit, esetleg vöröshagyma helyet újhagymát is, így nyugodtan lehet kísérletezni. Sózni nem szabad, mert a szójaszósz nagyon sós magában is! Ha marad másnapra, akkor még jobb lesz, mert összeérnek az ízek. Általában wokban csinálom, mert elég nagy a mennyiség, ezt ne felejtsétek el!!!
Felvitte:Rozália, 2007-08-13, 06:27