Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csirkehúsos torta

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csirkehúsos torta
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:1,2 kg-os csirke

A húsleveshez:

1 dl víz
1 sárgarépa
1 zeller
fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél


A tésztához:

40 dkg leveles tészta
2 doboz ananász (darabolt, konzerv)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
3 cl konyak
2 evőkanál liszt
2-2 dl száraz fehérbor és húsleves
3 tojássárgája
Elkészítés:A csirkét feldaraboljuk, kicsontozzuk. A csontot levesesfazékba tesszük az aprólékkal meg a zöldségekkel, és sóval, borssal ízesítve felforraljuk. Kislángon 1 órát főzzük, majd leszûrjük, és állni hagyjuk. A húst a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel megszórjuk, a borral és a húslevessel meglocsoljuk, Belekeverjük az ananászt, és összefőzzük. Kivajazott tortaformába simítjuk a csirkés masszát és a szósz egy részét (csak annyit használjunk, hogy ne ázzon el a massza!). A tésztával befedjük, közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk. A leeső tésztadarabkákból leveleket formázunk, és ezekkel a torta tetejét díszítjük. Végül a tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék szósszal kínáljuk, melybe a megmaradt tojássárgáját is belekeverhetjük.
Tanácsok:6 személy részére elegendő!
Elkészítési idő:60 perc
Kalóriatartalom:999 kcal
Felvitte:kissmakka, 2007-06-28, 18:59