Croissant recept

Elkészítési idő 150 perc

A Croissant hozzávalói:
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
2 db tojás
60 dkg liszt
20 dkg margarin
1 mk
cukor,1 mk

víz
olaj
tetszés szerinti töltelék


A Croissant elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet, és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent szögletes formába nyomkodjuk, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányba háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3 mm vastagra kinyújtjuk, háromszög alakúra vágjuk és megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A croissant elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook