Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes meggyleves recept

Tejszínes meggyleves recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes meggyleves hozzávalói:
Tetszés szerinti mennyiség: Meggy
2-3 evőkanál 12%-os tejföl,
1 kis doboz habtejszín,
Tetszés szerint édesítőszer, só,


A Tejszínes meggyleves elkészítési módja:
A meggy kb. 2/3-át turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejszínt és jó alaposan összeturmixoljuk. A maradék meggyet kb. kétszeres mennyiségű vízben, tetszőleges mennyiségű édesítőszerrel, sóval felfőzzük. A felfőtt léből néhány kanállal a turmixhoz teszünk, majd az egészet beleöntjük a felfőzött meggyhez, és összekeverjük. Hidegen és melegen is ehető.

Azért kell összeturmixolni a meggyet a tejszínnel, mert így sűrítjük be a levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes meggyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook