Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Sárga mandulás rizs recept

Sárga mandulás rizs recept

A Sárga mandulás rizs hozzávalói:
20 dkg rizs,
2 tyúkhúsleves-kocka,
20 dkg sárgarépa,
5 dkg mazsola,
5 dkg tisztított fehér mandula,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál kurkuma,
1 mokkáskanál õrölt szegfûbors,
1 mokkáskanál õrölt fekete bors,
só (ízlés szerint).


A Sárga mandulás rizs elkészítési módja:
A rizst gondos átválogatás után egy órára tiszta vízbe áztatjuk. Közben a megtisztított sárgarépát lereszeljük, a mazsolát megmossuk és szárát leszedjük, a mandulát jó éles késsel elforgácsoljuk. A rizst leszûrjük. Teflonedényben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a rizst és folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a mazsolát, a húsleveskockát, a mandula felét és a fûszereket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a térfogatának a duplája, majd felforraljuk, és kis lángon, fedõ alatt addig fõzzük, amíg az összes levét elszívja. Közben nem szabad megkeverni. Tálalás elõtt óvatosan - hogy a rizsszemek ne törjenek - átforgatjuk.


Kategória: Köretek receptjei


A sárga mandulás rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook