Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldborsós gombaragu recept

Zöldborsós gombaragu recept

A Zöldborsós gombaragu hozzávalói:
40 dkg gomba
25 dkg mirelit (vagy házilag fagyasztott) zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 pár mûanyag borítású virsli
4 gerezd fokhagyma
1 dl kefir
1 dl tejföl
4 evõkanál olaj
1 evõkanál finomliszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fekete bors és körítésnek tetszés szerint galuska vagy spagetti
esetleg rizs.


A Zöldborsós gombaragu elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Beleszórjuk a borsot és a finomra aprított petrezselyemzöld felét. A megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát beletéve megsózzuk, és lefedve saját levében puhára pároljuk, illetve zsírjára sütjük. Ezután beleszórjuk a még fagyos zöldborsót, és ismét lefedve a zöldborsó ráncosodásáig pároljuk. Közben a virslit megfosztjuk a mûanyag buroktól, és vastag karikákra vágva tesszük a zöldborsós gombához. A kefirt összeöntjük egy dl vízzel, beleszórjuk a lisztet, és simára keverjük, majd belecsorgatjuk az ételbe. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, ezután ízesítjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, meg a maradék petrezselyemzölddel. Éppen csak egyet forralunk rajta, a lángot elzárjuk alatta. A zöldborsós gombaragut a tányérján ki-ki megtejfölözheti. Megjegyzés: a gombát (vagy egyéb gombás ételt) egy órán belül el kell fogyasztani! (Ha marad belõle, akkor csakis a mélyhûtõben tárolható, egyébként ki kell dobni, mert nagyon hamar megromlik.)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldborsós gombaragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook