Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Bundázott karalábé recept

Bundázott karalábé recept

Elkészítési idő 45 perc

A Bundázott karalábé hozzávalói:
4 zsenge karalábé
1 tojás
8-10 dkg liszt
3 dkg reszelt (bámilyen) sajt
1 dl szódavíz
2 csokor friss petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
só és törött fehér bors ízlés szerint.


A Bundázott karalábé elkészítési módja:
A bundához elkészítjük a tésztát: a tojást habosra verjük a szódavízzel és annyi liszttel, hogy a szokásosnál valamivel sûrûbb palacsintamasszát kapjunk. Zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal ízesítjük, majd 2 evõkanál olajat is belekeverünk. A karalábékat vékonyan lehámozzuk, és félcentis karikákra vágjuk. Jól megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és bõ, forró olajba tesszük. Takaréklángon aranysárgára sütjük mindkét oldalát. A petrezselyemcsokrot szétszedjük, és a megmosott, lecsöpögtetett szálakat lisztbe mártva, a maradék tésztában megforgatjuk. Az olajban hirtelen, szép pirosra megsütjük. Petrezselymes burgonya vagy tejföl (kefir) illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A bundázott karalábé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook