Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Vesevelő bográcsban, erdei gombával

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Vesevelő bográcsban, erdei gombával
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:4 db sertésvese, 20-30 dkg erdei gomba (vagy-vagy alapon tavasszal kucsmagomba, tövisalja gomba, májusi pereszke. Míg nyáron és ősszel: sárga rókagomba, vargánya, ízletes tinóru, lila pereszke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb), 10 dkg házi füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld 1 nagy fej vöröshagyma, (vagy 2 közepes fej lila hagyma). Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, őrölt csemege fűszerpaprika, csipetnyi morzsolt majoránna.
Elkészítés:A veséket hagyományos módon előkészítjük: kettévágjuk, átmossuk, majd hideg vízben áztatjuk egy órán át. Ezután a fehér részeket, kelyheket kiszedjük és a visszamaradó kérdet felszeleteljük, vagy felkockázzuk. Velőt megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk. Petrezselymet felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, lemossuk és felszeleteljük. A házi füstölt szalonnát bográcsba tesszük és a zsírját kisütjük, majd megpirítjuk benne a vöröshagymát. Ha aranysárgára pirult a tűzről lehúzva meghintjük a fűszerpaprikával, átkeverjük, kevés vizet öntünk alá ás beletesszük a vesét, majd néhány perc múlva a velőt is. KB 7-8 perc múlva hozzáadjuk a gombát és ízlés szerint ízesítve, fűszerezve pároljuk. Amikor a vese már puha, erősebb parázson az ételt a zsírjára pirítjuk. Ízletes kovászolt parasztkenyérrel és hozzá illő pincehideg borral kínáljuk.
Elkészítési idő:70 perc
Felvitte:varbóc, 2018-04-17, 07:09