Név: | Rebarbaraleves |
Kategória: | Levesek, levesbetétek |
Hozzávalók: | 40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl
galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj |
Elkészítés: | A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük.
A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve mixerrel pépesítjük.
A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk. |
Tanácsok: | A levest a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő. |
Felvitte: | syria, 2018-04-11, 21:50 |
|
|