Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Rebarbaraleves

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Rebarbaraleves
Kategória:Levesek, levesbetétek
Hozzávalók:40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl

galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj
Elkészítés:A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük.
A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve mixerrel pépesítjük.

A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk.
Tanácsok:A levest a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.
Felvitte:syria, 2018-04-11, 21:50