Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bogyós rántott sajt recept

Bogyós rántott sajt recept

A Bogyós rántott sajt hozzávalói:
30 dkg mélyhűtött bogyós gyümölcs

2 db kerek camembert sajt (25 dkg)

2 tojás

10 dkg cukor

fél rúd vanília

1 evőkanál étkezési keményítő

4 evőkanál liszt

5 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez


A Bogyós rántott sajt elkészítési módja:
Előkészítés: A mélyhűtött bogyós gyümölcsöket hagyjuk kissé kiengedni. A sajtokat félbe vágjuk. A tojást felverjük. Elkészítés: A bogyós gyümölcsökre öntünk 1 dl vizet, belekeverjük a cukrot, a vaníliarudat, és felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a gyümölcsökhöz keverjük. Hagyjuk kihűlni. A sajtokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Minden darabot még egyszer a tojásba majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Fritőzben vagy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, és 1-2 perc alatt megsütjük a sajtdarabokat. A forró sajtot a hideg bogyós gyümölcsökkel kínáljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá


Kategória: Egytálételek receptjei


A bogyós rántott sajt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook