Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Cukkinis, burgonyás rakottas

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Cukkinis, burgonyás rakottas
Kategória:Zöldséges ételek
Hozzávalók:50 dkg sárga héjú cukkini
50 dkg zöld héjú cukkini
50 dkg burgonya

Az elősütéshez:

5 dl étolaj

A besamelhez:

4 dkg vaj
3 dl tej
3 ek liszt
4 dl tejföl
+ 2 dl tej
ételízesítő ízlés szerint
csipet fehér bors
2 tojás
1 mk szerecsendió

A raguhoz:

40 dkg frankfurti virsli
2 ek étolaj
1 zöld paprika
1 sárga paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A rakottas tetejére:

10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.

Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.

A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.

Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.
Tanácsok:Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
Felvitte:Fanoli, 2018-04-08, 10:27