Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány recept

Erdélyi hagymatokány recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Erdélyi hagymatokány hozzávalói:
1 kg vöröshagyma és lila hagyma vegyesen
2 szem paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé
4 evőkanálnyi olaj (vagy disznózsír)
fűszerpaprika

őrölt bors Egyéb fűszerek: paprikakrém
kevés csípős őrölt paprika
(Én worchester szószt is teszek bele, ízlés szerint, de ez elmaradhat).


Az Erdélyi hagymatokány elkészítési módja:
Elkészítésekor a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük. Rádobjuk a forró zsiradékra, megszórjuk sóval, majd fűszerekkel és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet. Valamennyi ideig együtt pároljuk, de arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl leveses, tehát majdnem a zsírjára kell lesütni. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjunk rá lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi. Télen forralt bor illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdélyi hagymatokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook