Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Erdélyi hagymatokány

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Erdélyi hagymatokány
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:1 kg vöröshagyma és lila hagyma vegyesen, 2 szem paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, 4 evőkanálnyi olaj (vagy disznózsír), fűszerpaprika, só, őrölt bors Egyéb fűszerek: paprikakrém, kevés csípős őrölt paprika. (Én worchester szószt is teszek bele, ízlés szerint, de ez elmaradhat).
Elkészítés:Elkészítésekor a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük. Rádobjuk a forró zsiradékra, megszórjuk sóval, majd fűszerekkel és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet. Valamennyi ideig együtt pároljuk, de arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl leveses, tehát majdnem a zsírjára kell lesütni. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjunk rá lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi. Télen forralt bor illik hozzá.
Elkészítési idő:70 perc
Felvitte:varbóc, 2018-04-08, 06:09