Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Bódvarákói juhtúrós leves

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Bódvarákói juhtúrós leves
Kategória:Levesek, levesbetétek
Hozzávalók:1,5 liter víz, 2 fej vöröshagyma, só, 1 kiskanál csemege fűszerpaprika, él kiskanál frissen törött kömény, 15 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 2 szelet barna kenyér, 1 evőkanál disznózsír. A tálaláshoz: metélőhagyma
Elkészítés:A vöröshagymát karikára vágjuk, a vízbe rakjuk és főzzük. Közben hozzá tesszük a sót, a köményt és a fűszerpaprikát. Addig főzzük amíg a hagyma puha lesz. Közben a juhtúrót kikeverjük a tejföllel, leöntjük a forró, átszűrt vöröshagyma főzetével. A kész levest ízesítjük apróra vágott metélőhagymával. A kenyeret kockára vágjuk, forró zsíron megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe szórjuk. A leves burgonyával is készíthető.
Elkészítési idő:45 perc
Felvitte:varbóc, 2018-04-04, 17:22