Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Medvehagymás-sonkás lasagne recept

Medvehagymás-sonkás lasagne recept

A Medvehagymás-sonkás lasagne hozzávalói:
1 csomag lasagne tészta
kb. 1 liter tej
15-20 dkg
liszt
őrölt szerecsendió
pizzakrém

40 dkg sajt
medvehagyma
30 dkg gépsonka


A Medvehagymás-sonkás lasagne elkészítési módja:
A vajból, lisztből és tejből besamelt készítek. Szerecsendióval, sóval és pizzakrémmel ízesítem. Ha van itthon (piros) pesto, akkor az is nagyon finom bele. Egy tepsit kikenek a besamelmártással, ráhelyezek egy réteg tésztát. Kezdem a rétegezést: mártás, gépsonka, apróra vágott medvehagyma, reszelt sajt. Erre ismét tészta, mártás, sonka, medvehagyma és sajt kerül, addig rétegezem, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerül besamellel megkenve, reszelt sajttal megszórva. Sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul.

Soha nem szoktam a mennyiségeket mérni, az a lényeg, hogy a mártást ne sajnáljuk, mert attól puhul meg a tészta


Kategória: Tésztafélék receptjei


A medvehagymás-sonkás lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook