Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mustáros krinolinsaláta recept

Mustáros krinolinsaláta recept

A Mustáros krinolinsaláta hozzávalói:
1 szál krinolin (kb. 25-30 dkg)
2 alma
2 fej lilahagyma
5 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár

kevés édesítő
késhegynyi törött fekete bors
teljes kiőrlésű kenyér


A Mustáros krinolinsaláta elkészítési módja:
A hagymát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk és jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Hideg vízbe tesszük a krinolinokat, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd édesítővel és borssal fűszerezzük. Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a hagymát. A krinolint a forró vízből kivesszük, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival. Megvárjuk, míg kihűl majd lefedve legalább fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt átkeverjük, pirított kenyérszeleteket adunk hozzá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A mustáros krinolinsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook