Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Majonézes almás káposztasaláta recept

Majonézes almás káposztasaláta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Majonézes almás káposztasaláta hozzávalói:
75 dkg lila káposzta

1 evőkanál vaj
2 fej vöröshagyma
bors
1 db babérlevél
3 db borókabogyó
5 dl húslevesalaplé
20 dkg alma
10 dkg majonéz
10 dkg natúr joghurt


Majonézes almás káposztasaláta

A Majonézes almás káposztasaláta elkészítési módja:
1. A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk. 2. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük. 3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet. 4. Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A majonézes almás káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook