Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sültcékla-leves recept

Sültcékla-leves recept

A Sültcékla-leves hozzávalói:
80 dkg cékla
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 db szerecsendió
2 szál rozmaring
3 ek olívaolaj
1.5 ek almaecet
4 ek olívaolaj
3 közepes hagyma
1 l húsleves alaplé
150 ml natúr joghurt
1 marék dió
150 g sajt


A Sültcékla-leves elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A céklát hámozzuk meg, és vágjuk 2 centis kockákra, majd dobjuk a tepsibe. Adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió, rozmaring), és locsoljuk meg az ecettel és az olívaolajjal. Tegyük a sütőbe 25-30 percre, amíg meg nem puhul és pirul. Közben egy nagy edénybe öntsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt hagymát és egy csipet sót. Fedjük le az edényt, és alacsony lángon, időnként kevergetve 15 perc alatt főzzük puhára. Vegyük le a fedőt, és állítsuk nagyobbra a lángot, majd 5-10 perc alatt pirítsuk meg. Tegyük hozzá a megsütött céklát, keverjük el a hagymával, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és főzzük további 15-20 percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük. A joghurthoz kanalazzunk egy keveset a levesből, habverővel keverjük el, és így adjuk hozzá a leveshez, és melegítsük össze. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, amíg illatozni nem kezd, majd utána vágjuk durvára. Szedjük tányérokba a levest, szórjuk meg a tetejét a pirított dióval, reszelt sajttal és egy-két levél rozmaringgal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sültcékla-leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook