Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék füstölt tarjával recept

Lencsefőzelék füstölt tarjával recept

Elkészítési idő 80 perc

A Lencsefőzelék füstölt tarjával hozzávalói:
50 dkg lencse
30 dkg füstölt tarja
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
cukor
1 evőkanál őrölt pirospaprika
olaj
3-4 db babérlevél
Ízlés szerint: só
tárkonyecet vagy citromlé
A tálaláshoz: külön tálkában tejföl
vágott kibédi lila hagyma


A Lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja:
A füstölt tarját fél napig hideg vízben áztatjuk, hogy veszítsen a sótartalmából. a lencsét folyó víz alatt megmossuk. Apró kockákra vágjuk a hagymát, és az olajon üvegesre dinszteljük, beledobjuk a kockára vágott tarját, adunk hozzá egy kevés vizet és félpuhára főzzük. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával felöntjük vízzel. Beletesszük a lencsét, amelyet nem szabad előtte beáztatni. Háromszor annyi víz kell hozzá, mint amennyi a térfogata a lencsének. Beletesszük az ételízesítőt, babérlevelet. Megfőzzük. Szükség szerint tovább ízesíthetjük, sózzuk. A végén teszünk bele egy evőkanál cukrot és ízlés szerint ecetet, majd a tejfölbe kevert keményítővel együtt összeforraljuk.

Tálaláshoz Erdélyben sokan még külön tejfölt is kevernek a főzelékbe és kibédi lila hagymával fogyasztják, de a friss kenyér sem maradhat el.


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook