Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sonkatekercs aszpikban recept

Sonkatekercs aszpikban recept

A Sonkatekercs aszpikban hozzávalói:
8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg franciasaláta
1 evőkanál zselatinpor
3 dl húsleves


A Sonkatekercs aszpikban elkészítési módja:
A zselatint feloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített formába (nekem erre egy téglalap alakú jénai szolgál) öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és felcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot ha szükséges meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, az évszaknak megfelelő zöldségekkel díszítve kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sonkatekercs aszpikban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook