Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mézes szilvakrém leves recept

Mézes szilvakrém leves recept

A Mézes szilvakrém leves hozzávalói:
70 dkg (fagyasztott) szilva

víz

fahéj

őrölt szegfűszeg

4 púpos evőkanál cukor

méz

2 csomag vaníliás cukor

1 doboz (2 dl) főzőtejszín

(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)

A tálaláshoz:

felvert tejszínhab

néhány szem szilva


A Mézes szilvakrém leves elkészítési módja:
0.) Néhány szem szilvát félreteszünk. 1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet. 2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.) 3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mézes szilvakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook