Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel recept

Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel recept

Az Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel hozzávalói:
A nudlihoz:
80 dkg burgonya
4 darab nagyobb alma
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
20 dkg liszt
12 dkg vaj
csipet só

Az öntethez:
1 zacskó vaníliás pudingpor
6-7 dl tej
1 teáskanál fahéj

A tálaláshoz:
2-4 evőkanál porcukor


Az Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel elkészítési módja:
A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kockára, és főzzük jó puhára. Amikor megfőtt, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Közben az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és reszeljük le. A két tojásfehérjét verjük kemény habbá. Az almát, a burgonyát, az egész tojásokat, a cukrot, a sót és a habbá vert fehérjét dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a lisztet, és ha szükséges, adjunk még annyi lisztet hozzá, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, és vágjunk belőle 4-5 cm hosszú kis rudakat. Lobogva forró sós vízben főzzük ki a nudlikat, szűrjük le, majd egy nagyobb serpenyőben felforrósított vajon pirítsuk át. A vaníliapudingot készítsük el a tasakra írt utasítás szerint, csak tegyünk bele több tejet, így folyósabb vaníliaöntetet kapunk, majd keverjük hozzá a fahéjat. A nudlikra szórjunk porcukrot, és kínáljuk mellé a fahéjas öntetet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás nudli fahéjas vaníliaöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook