Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept

Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás savanyú káposzta sült oldalassal hozzávalói:
80 dkg füstölt oldalas
5 cl napraforgó olaj
60 dkg savanyú káposzta
4 db zöld alma
1 db kápia paprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 liter zöldségleves (jó erőleves kockából is)

őrölt bors.


Az Almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja:
Kiolajozott tepsiben szétterítjük a savanyú káposzta felét, rárakjuk a cikkekre vágott, zöld almákat, a kisebb darabokra vágott oldalast, és betakarjuk a maradék káposztával. A tetejét megszórjuk vékonyan felszeletelt kápia paprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel, őrölt borssal és kevés sóval. Aláöntjük a zöldséglevest, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a tetejét megpirítjuk. Tálaláskor hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook