Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Árvácska sütemény

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Árvácska sütemény
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:Barna tészta

6 db tojás
6 ek cukor
2 tasak csokoládés pudingpor
1 csomag sütőpor
1 púpozott ek finomliszt

Sárga tészta

3 db tojás
3 ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 teáskanál sütőpor
1 csapott ek finomliszt
4 csepp sárga ételfesték

Rózsaszín tészta

3 db tojás
3 ek cukor
1 tasak puncs pudingpor
1 teáskanál sütőpor
1 púpozott ek finomliszt
4 csepp piros ételfesték

Krém

5 db tojás
5 púpozott ek cukor
5 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor

Cukormáz

12 púpozott ek porcukor
3 ek víz (krémesnek kell lennie)
Elkészítés:Barna tészta

35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük.
Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában.
Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget.
Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével.

Sárga tészta

Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Rózsaszín tészta

Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Krém

Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat.
Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.

Összeállítás

Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel.
A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot.
A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt.
A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.
Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal.
Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x40 cm
Felvitte:Lolita63, 2018-02-11, 18:39