Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás csülökfalatkák recept

Fokhagymás csülökfalatkák recept

A Fokhagymás csülökfalatkák hozzávalói:
1,5 kg füstölt hátsócsülök
1 db tojás
1 kis fejvöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
4+2 ek liszt
1 dl csülök főzőlé
őrölt bors
zsír (sütéshez)


A Fokhagymás csülökfalatkák elkészítési módja:
A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot, (ha szükséges sózzuk) összekeverjük A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla és máris tálalhatjuk. Párolt rizzsel, vagy tört burgonyával kínálhatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás csülökfalatkák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook