Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csirkés-bulgur

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csirkés-bulgur
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:1 fej vöröshagyma
étolaj
1 db kisebb paradicsom
1 db kisebb TV paprika
3 db egész csirkecomb
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só
300 g bulgur
100 g zöldborsó
200 g kukorica (kisebb konzerv)
Elkészítés:Vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Pirospaprikával, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval fűszerezem, majd felöntöm egy deci vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Paradicsomot és paprikát apróra vágom és hozzáadom a hagymás alaphoz. (Paradicsomot előtte meghámozom)

A csirkecombokat kifilézem és a húst kockára vágom, a pörköltalaphoz hozzáadom és fehéredésig főzöm. Ha szükséges fél decinként vizet adok hozzá. Az utolsó 10 percben hozzáadom a kukoricát és a borsót. Fedő alatt készre főzöm. Akkor jó, ha bő szaftja van, mert a bulgur úgyis felveszi és nem lesz száraz.

A bulgurt átmosom és a leírása alapján (dupla mennyiségű vízzel) megfőzöm. Miután megfőtt, a húsos raguba forgatom. Savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat!
Felvitte:Lolita63, 2018-02-10, 13:05