Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Rizses padlizsáncsónak

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Rizses padlizsáncsónak
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:Egytálételek
Hozzávalók: 4 személyre:

4 kisebb padlizsán

15 dkg póré

1 paradicsom

2 evőkanál olaj

20 dkg rizs

3 evőkanál provence-i fűszerkeverék

fél l húsleves kockából

2 konzerv darabolt paradicsom
Elkészítés:Előkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk, a széleken 1-1 cm kihagyunk.
Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
A római tálat 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, a rizst, 1 teáskanál fűszerkeveréket, és pár percig pirítjuk.
Ráöntjük a húslevest, és lefedve, közepes tűzön kb. 25 percig főzzük.
A padlizsánokat lecsepegtetjük, a húsát kikaparjuk (a széleken 1-1 cm meghagyunk), és kockákra vágjuk.
A rizses keveréket sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és a fél padlizsánokba töltjük.
A konzerv paradicsomot, a padlizsánkockákat és a maradék fűszerkeveréket a római tálba simítjuk, kissé összekeverjük, és ráültetjük a padlizsánokat.
Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 60 percig sütjük.
Felvitte:csorieva, 2018-02-09, 07:59