Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Kolbásztöltelékes hústekercs

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Kolbásztöltelékes hústekercs
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:70 dkg sovány sertéscomb
só, őrölt bors és kömény
2 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
Elkészítés:A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
A felforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük.
Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.
Felvitte:syria, 2018-02-07, 22:53